?

Jeg har dysleksi, men har ikke dokumentasjon på dette. Hva skal jeg gjøre?

Mann 21 . 14 September 2020
Spørsmål

Hei :) Jeg lurer på hva jeg skal gjøre mtp dysleksi utredning og vet ikke helt hvor ellers jeg kan spørre enn her. Jeg har dysleksi, men ingen dokumentasjon, og er litt i villrede. Vi har et arbeidskrav i desember i anatomi hvor man MÅ stave ting helt riktig. På latin. Uten stavekontroll

Mann (21)
Fagperson svarer
Hei

Det er litt uklart for meg om du tidligere er utredet for dysleksi og mangler selve dokumentasjonen eller om du aldri har blitt utredet for dette. Jeg svarer derfor på begge alternativene under. Uansett vil jeg anbefale deg å søke om tilrettelegging (bruker UiO som eksempel), slik at du har så gode forutsetninger som mulig til å bestå arbeidskravet. For å kunne søke om tilrettelegging må du kunne vise til dokumentasjon på at du har dysleksi.

Hvis du tidligere er utredet for dysleksi, ville jeg tatt kontakt med dem som gjorde utredningen og bedt dem om å sende deg dokumentasjonen på dette. 

Hvis du aldri er blitt utredet for dysleksi, vil jeg anbefale deg å gjøre dette så snart som mulig, slik at du får muligheten til å kunne søke om tilrettelegging. 

Studenter har dessverre ikke rett på utredning slik elever i grunnopplæringen har. Men det finnes flere studiesteder som tilbyr utredning. Ta kontakt med ditt studiested og spør om de tilbyr dette. 

Et annet alternativ er å ta kontakt med en privat logoped og be om en utredning. Dette må du da betale for selv.  

Du kan også ta kontakt med pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT) i din hjemkommune, og be dem om råd til hvordan du kan gå fram, eller sjekke ut Dysleksi Norge. Her finner du mye relevant informasjon.

Ønsker deg lykke til.

Vennlig hilsen

Sosionomen, SiO Helse Rådgivning

Finner du ikke det du leter etter?